Tips og triks til konferansedeltageren

Så du er en av de 130 som har meldt seg på FuNKon, og de fantastiske bidragsyterne skal sørge for at du får rikelig faglig påfyll og inspirasjon, men kan du gjøre noe selv for å få mest mulig ut av denne dagen?
Det er ikke vanskelig å finne gode råd om hvordan utnytte tiden på konferanser, blant annet gjennom god nettverking:


Og selv om disse videoene gjerne er amerikanske, og formen i overkant «hei og hå» for mange, er det fornuftig å tenke gjennom hvordan man skal få godt utbytte av FuNKon18.

-Du kan se hva foredragsholderen tidligere har delt i sosiale medier, som Twitter, YouTube og blogger, og bestemme deg for hva du vil ha greie på.
-Ha gjerne et konkret mål. Det kan være å komme hjem med ny kunnskap om f.eks kursdesign, undervisning på nett eller 3 konkrete planer for bedre studentgjennomføring. Eller det kan være å etablere kontakt med noen som kan mye om et bestemt felt. Eller å møte prosjektpartnere. Eller noen annet som er viktig for dere.
-Del forventninger og ny innsikt på #funkon18 på Twitter. Kanskje vi kan få til et nettverk her allerede før konferansen?
-Sett på autosvar på eposten og telefonen så du kan tillate deg å konsentrere deg om konferansen når du først er der.
-Hils på folk. De fleste deltar for å møte andre på feltet. Vi lover å lage tydelige navneskilt, så pass på at ditt henger utenpå skjerf og jakke.
-Ta gjerne med visittkort, om du har.
-Bestem deg for å være helt til stede i de faglige sesjonene. Ta notater, delta i spørsmålsrunder og diskusjoner.
-Del ny kunnskap og inspirasjon med kolleger som ikke kunne være til stede. En faglunsj («brown bag session») kan være en måte å finne tid i alles travle møtehverdag, og det går an å avtale tid på forhånd. Såpass sikker kan du være på å oppdelve noe del-verdig på FuNKon.
-Traff du noen du gjerne vil holde kontakten med? Da kan det være lurt å sende en epost eller ta en telefon kort tid etter konferansen, ellers har ting lett for å renne ut i sanden.

Vi skal sette rammene med inspirerende og kunnskapsrike innledere, tid og rom for prat og diskusjoner, og god mat. Men det er deltagerne som virkelig skaper konferansen. Så det er bare å glede seg (forskning viser at dét er sunt*).

 

*www.gjengangeren.no/psykisk-helse/

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s