50 shades of learning

Av: Inger Carin Erikson

Hvor langt skal man ta forståelsen av student-sentrert og læringsfokusert? Når vi utvikler nettkurs og MOOC, så er læringsløpet allerede ganske godt strukturert og planlagt. Det er fremdeles mye vi tenker at vi skal dekke, selv om vi også tenker en god del på studentenes læringsløp.

MOOC har blitt kritisert for store frafallstall, men man kan like gjerne forstå det som at studentene selv velger hva de ønsker å lære i en MOOC. At de går inn, lærer seg den lille biten de hadde mål om å lære og går ut igjen.

Så hva er egentlig et skifte undervisning til læring? Er det å skifte fra å planlegge hva jeg skal dekke i mitt kurs, til å planlegge læringsløpet studentene skal gjennom for å nå målene jeg har satt? Eller er det et skifte fra at jeg definerer læringsmål, til at studentene selv definerer læringsmålene?

Man kan jo lure på hvor langt vi skal gå fra undervisning til læring for å oppnå mest læring hos studentene. Et relatert spørsmål som jeg lurer på om er minst like viktig er spørsmålet hvem er det bra for? Har ulike studentgrupper behov for ulik grad av læringssentrert? Er det mulig for forelesere og nettlærere å ha et repertoar, og å velge ulik grad av frihet og ansvar for studentene etter studentgruppe? Kan dere se for dere å tilby læring på nett hvor studentene selv setter læringsmål? Eller må det alltid være definert på forhånd?

(Bilde: Kevin Hodgson, Flickr)

Tidligere blogginnlegg finnes blant annet her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s