FUNKON-BLOGGEN

Jeg kommer, men kommer du?

Den 29. april skriver blogger Ina Marie Hadland i VG om vår tids manglende evne til å holde avtaler. Hun skylder på facebook, og kanskje har nettopp den uhøytidelige formen i dette skysamfunnet lagt lista for hvor langt vi anstrenger oss for faktisk å dukke opp når vi har trykket «skal» på et arrangement? Og skiller vi mellom private og offentlige arrangementer, fysiske og digitale møter?

«Jeg har i den siste tiden lagt spesielt merke til at vi mennesker generelt har mistet mye av respekten for hverandre», sier Hadland, og mener dette gjelder voksne så vel som ungdom og i arbeidslivet så vel som privatlivet. Vi melder oss på, gjør avtaler, men så er det mange som ikke følger opp når dagen er opprunnet og tiden er inne.

Betyr det at vi skal slutte å gjøre avtaler? Slutte å arrangere eventer? Eller betyr det kanskje at arrangementer vi ønsker deltagelse på må være så fristende eller viktige at de blir prioritert fremfor alle andre fristelser? Et slags møtenes markedsliberalisme? Survival of the fittest i eventenes økosystem? Og kan denne konkurransen i sin tur føre til enda bedre kvalitet på arrangementene?

Hva så med forelesninger? Har studentene samme nonsjalante holdning til å stille opp på sine egne læringsaktiviteter? Eller gjør institusjonenes mål om å filme og legge ut forelesninger at ungdommen ikke trenger dra seg opp av sofaen for å være med? I følge University of Sussex’ blogg er det i hvert fall ingen årsakssammenheng mellom filming og oppmøte. Ungdom vil delta i undervisningen og se gjennom opptakene etterpå.

FuNKon18 har slett ikke alle svarene, men vi skal stille så gode spørsmål i en så inspirerende ramme at du ikke våger å velge oss vekk.

Tidligere blogginnlegg finnes blant annet her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s