BLOGG: AI er det nye UI

“AI is the new UI”. Google det, og du får ca 7 millioner treff. Kunstig intelligens er den nye brukeropplevelsen. Eller brukergrensesnittet. «AI (Artificial Intelligence) has already changed learning through Google, interfaces, content, creation, curation, consolidation and assessment.” sier Donald Clark, som svar på hva han vil snakke om på FuNKon17.  Og med det sender han i hvert fall hodet mitt i alle retninger.

For på den ene siden er jo dette strålende nytt, særlig for oss som har levd en stund. Det betyr at vi kan snakke med nettsteder slik vi før snakket med folk bak skranker og disker; muntlig og med utgangspunkt i egne behov. I stedet for å måtte klikke og taste inn vårt ærend på de steder og de måter virksomheten har bestemt at ærend skal klikkes og tastes.

På den annen side har vi jo denne filterbobla, eller ekkokammeret, å bekymre oss for, da. Denne effekten av at våre preferanser samles og analyseres for å tilby oss mer av samme sorten. Skal jeg bekymre meg for at mitt digitale selv skal surre rundt i stadig mindre sirkler, som en gressklipper i bånd, også i en læringssituasjon?

Donald Clark, som noen kanskje har møtt på Læringsfestivalen eller Online Educa, har ikke sagt hvorvidt han mener bruken av kunstig intelligens er mest nyttig eller mest nifs i læringssammenheng. Men han åpner FuNKon17 den 22. november, så noen svar skal vi få. Og kanskje anledning til å stille enda flere spørsmål.

Og les gjerne Clarks egen blogg om temaet, så har dere enda mer å prate om hvis dere havner ved siden av hverandre til middag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s